divendres, 27 de maig del 2016

Revisant revistes

En la meua recerca de fonts d'informació, el mes passat vaig comprar una revista en francès que em semblava apropiada per a principiants, Fait-main pas à pas. I l'altre dia vaig agafar unes quantes revistes de la biblioteca: dos números de Patrones, un de Labores del Hogar i un de Burda Style. Vet aquí la impressió que em van donar.


Fait-main pas à pas
Aquesta és una revista per a principiants de la casa Burda. Els models són relativament simples i el contingut de la revista és variat -i no m'ho pensava quan la vaig comprar-. Inclou patrons de roba per a dona -també de talles grans-, xiquets i adolescents, i roba per la casa. Fins i tot hi ha alguna cosa de bricolatge. A més, també inclou reportatges interessants. Per exemple, en aquest número es parla de l'exposició Fashion Forward al Musée des Arts Décoratifs de París o del Centre National du Costume de Scène a Moulins.

El número que vaig comprar, d'abril de 2016, conté 23 patrons. Una gran part de la revista es pot veure (i fins i tot descarregar) gratuïtament per Internet a la seua pàgina web. Òbviament no es poden descarregar gratis els patrons, però és interessant poder mirar tranquil·lament els models i decidir si et convé comprar la revista o no. El preu és de 5,50 €.

Finalment, m'agrada que donin una adreça i un número de telèfon de contacte per poder preguntar dubtes sobre la confecció dels treballs presentats a la revista.

Número 411, d'abril de 2016, de Fait-main pas à pas.

Labores del Hogar
Sí, ja sé que Labores no és una revista dedicada a fer vestits. Però és útil per aprendre tècniques que es poden aplicar als acabats de les peces de vestir per donar-los un toc personal.

La revista la publica RBA Revistas i val 4,95 €. En general, els treballs proposats són per gent amb un cert nivell, però les explicacions són clares i estan ben il·lustrades. Conté projectes de brodat, patchwork, ganxet i punt de creu. I hi ha alguna cosa de mitja, costura i manualitats.

Al final hi ha una pàgina amb adreces útils de merceries, clubs de costura, etc. Hi ha també unes poques pàgines amb explicacions dels tipus de punts i tècniques utilitzats a la revista. A més, la revista dóna la possibilitat de demanar per correu electrònic dibuixos a mida real del treballs proposats.

Número 664, de març de 2015, de Labores del Hogar.

Burda Style
Llegint el títol de la revista ja queda clar que és de la casa Burda. Val 4,95 € (si bé la versió francesa costa 5,95 €) i aquest mes han començat a publicar tutorials en DVD que es poden comprar amb la revista per 1,95 € més.

El número analitzat conté 46 patrons, 9 d'ells fàcils, de diversos tipus i estils. Entre aquests hi ha una secció de talles grans i una de roba per xiquets. En alguns números, com per exemple aquest, hi ha també roba per a homes. De fet, és una de les poques revistes que he trobat que inclou patrons per a homes. A la pàgina web es poden veure fotos d'alguns del models i hi ha articles que expliquen la construcció d'induments en detall.

Les pàgines d'instruccions que acompanyen els patrons expliquen els conceptes bàsics necessaris: com calcar les peces del patró, què volen dir els signes que hi ha impresos, com tallar les diferents peces, com muntar les mànigues, instruccions sobre el planxat, la presa de mides... Al final del llibret d'instruccions, s'explica la construcció d'un dels models de forma molt més detallada com a part del "Cursillo de costura".

A la meua companya Raffaella els models d'aquesta revista no li han acabat de convèncer. A mi, n'hi ha alguns que m'agraden.

Número 02/2016 de Burda Style.

Patrones
Aquesta revista també la publica RBA. Està adreçada a persones amb coneixements mitjans-baixos. Els models toquen més de peus a terra que els de Burda Style i en general m'agraden més (a Raffaella també). La revista val 4,95 € -sembla que és el preu estàndard a Espanya-.

En cada un dels dos números que he fullejat hi ha 40 patrons diferents, des quals una vintena són fàcils. També hi ha algun projecte de mitja.

La revista conté una secció anomenada "Lecciones de costura" i que em sembla molt útil per aprendre tècniques noves.

Números 350 (juny 2015) i 352 (agost 2015) de Patrones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada