divendres, 10 de juny del 2016

Muntar un negoci de costura: coses en què no havia pensat

Ahir vaig veure un vídeo a Youtube de The Tailor & The Dressmaker que va ser una mica una revelació. En el vídeo, Gentleman Jim i Victoria Baylor parlen de quins són els passos que cal fer per obrir un negoci de costura (a l'estat de Geòrgia als Estats Units, és clar) i quins són els avantatges de fer-ho.

 

Ja havia pensat a crear el meu propi negoci (de traducció, de costura encara no en tinc el nivell). Però m'havia desanimat. A Espanya és una cosa difícil d'iniciar un negoci, si et fas autònom cal pagar més de 200 € al mes en concepte de cotització a la Seguretat social. A França, cal pagar menys. Però allò en què no havia pensat, i independentment de les diferències entre països, és que les despeses del negoci es poden deduir de la declaració de la renda: lloguer, llibres, materials... I això facilita molt les coses, sobretot a França, on es paga en funció dels guanys.

Una altra cosa interessant que ha dit Gentleman Jim és que els guants mínims necessaris són "the rent money and two dollars the day", o sigui, els diners per pagar lloguer, llum, etc. i dos dòlars al dia. Per què dos dòlars al dia? Perquè amb dos dòlars (o dos euros) al dia es pot menjar tots els dies.

És un vídeo realment inspirador que fa venir ganes de llençar-se a la piscina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada